Thursday, 26 November 2015

Cara Mudah Printscreen Keseluruhan Blog

Assalamualaikum semua :) okay hari ni yaya nak share tutorial macam mana nak Printscreen keseluruhan blog? ada tak yang pernah teringin nak printscreen keseluruhan blog? haa mai sini baca ni. Actually yaya nak tanya korang macam mana new look blog yaya ni? okay tak? ke ada yang sakit mata sebab warna turqoiseeee kat belakang tu over hijau nyaaa ouuchhhhh ihihihiks :D. kalau ada yang tak kena yang menganggu mata korang tu bagi tau yaya ye.

apa yang kurang dekat blog yaya ni ek? lagu? emm emm sebenarnya bukan tak nak letak lagu tapi risau kot laa pukul 3 pagi dok blogwalking bukak blog yaya dengan speaker laptop 100% keluar pulak lagu "bank, bank, bank bank, tanya tanya tanya... " lagu apa ni? hahaha kpopers tahu laa. Opps sorry iolls bukan kpopers okay cuma hadek-hadek rajin dengar so aku jadi hafal dah. ahaks. Mau taknya terperanjat sampai melambung ke bumbung jatuh balik golek-golek haha (okay ni tipu) sebenarnya takut korang terkejut dan menganggu ketika membaca. ^^

Macam mana nak printscreen ni kakak yaya ? asyik membebel jek dari tadi ihiks sorry.

dan tekan "add to firefox. Opps sebelum tu maaf ya, tutorial untuk firefox users je. :) 

then, lepas dah siap tu tekan jek install dan restart firefox.

Second : bukan blog sahaja tau apa-apa sahaja yang nak diprintsreen bukak page berkenaan dan right click "save page as image"


Third : tekan jek 'select all' tu and then copy, kemudian pastekan di words ke paint ke pon boleh.


Taraaaa.......... hehehhehehe dah jadi.  Cubalah cubalah :) Good Luck :)



Thanks for readings :) 

6 comments:

  1. terbaik..tapi akak selalu guna photoscape print screenn..ni cara org malas..hahaha

    ReplyDelete
  2. er... cam tu ye sis... hehe baru tahu,,, wokey leh buat skang....

    ReplyDelete
  3. Nampak mudah.
    Huhuuu tak guna Mozilla

    ReplyDelete
  4. amboi hahahaha panjang nyaaa hebak hebak tp syg qila tak reti guna mozilla hahahh gedik kan

    ReplyDelete
  5. Oh menarik. Tapi x guna Mozilla plak. Sebelum macam macam try nak printscreen satu page blog tak boleh2..hehe

    salam singgah dari blog arepnakbebel.com

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda :D