Tuesday, 17 October 2017

WePrintGift: Put your Sweet Memory and Moment in Personalised Mug


Assalamualaikum and hello everyone, Wishing all of you have a nice day. Today, I want to share something interesting with you guys. Have you ever heard or read about WePrintGift? WePrintGift offer up to 3000 products for you to choose from, with high quality product, user-friendly design tools and long-lasting printing method, 100% money back guarantee and prompt customer service assistance, you can berest assured of a pleasant shopping experience. Whether you are looking for lifestyle items to decorate your home or a simple yet meaningful gift for loved one, you have come to the right place.

Saturday, 30 September 2017

Review : Face Relaxing Treatment by Fellera Beauty Scrub Terbest


Assalamualaikum semua, hari-hari minggu macam ni kalau nak buat facial sendiri kat rumah boleh dapatkan Scrub Power Face Relaxing Treatment dari Fellera Beauty ni. Dengan campuran ekstrak beras, barli dan kacang soya mampu memberikan kulit manfaat seperti ini:

Saturday, 9 September 2017

Cara Minta Offer Letter dan Soalan-Soalan Basic Interview

Assalamualaikum semua, apa khabar? yaya sihat alhamdulilah, 3 bulan bercuti dari publish post dkt blog, yaya comeback semula posting ilmu-ilmu yang bermanfaat untuk pembaca blog yaya yuki. Okay hari ni yaya nak share thread yang ditulis oleh saudara Tengku solihin dan Job Malaysia berkaitan cara nak minta offer letter dan beberapa soalan basic interview. Haa bulan 10 ni pun adalah bulan graduation untuk mahasiswa yang bakal menempuh alam pekerjaan kan, so yes ini lah tempat yang betul untuk anda membaca tips.

Sunday, 11 June 2017

Review Silhouette Cameo Machine by Liberty Printing

Assalamualaikum, good afternoon. Wishing everyone have a good day and happy fasting to all muslim brothers and sisters in the world. So, today i would like to write review about Silhouette Cameo Machine by Liberty Printing. For those who are really interested with printing business? yes! yes! you are in a right place. Please stay and read. hihiks. Why i highly recommend this product to start business? because its affordable. Its also suitable to all ages and very friendly to use. What is great for this product is you also provide live training at Silhouette Workshop. Its really wow! because you didnt have to pay any fee. Just learn for free. Our company also give you secret Facebook group to briefly explained clearly about CAMEO.

Thursday, 1 June 2017

Delicious Ramadhan : Recipe's name

Assalamualaikum semua. Haa Ramadhan tiba, Ramadhan tiba, Marhaban ya Ramadhan, Marhaban ya Ramadhan. Bila tiba je bulan Ramadhan semestinya macam-macam benda kita nak makan kan so hari ni yaya nak share lah apa resepi kegemaran yaya masa bulan Ramadhan ni
taraaa...

1. Lauk kegemaran ketika berbuka
Siput Masak Lemak

Related image

Tuesday, 23 May 2017

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest 2017 (80 Pemenang Dicari)

Assalamualaikum hai semua wishing everyone in a good health. Sempena dengan Lazada Ramadhan Sale dan dalam persediaan menyambut kedatangan Ramadhan yang tinggal hanya beberapa hari sahaja lagi dan insyaaAllah akan menemui bulan Syawal pada 25 Jun 2017, Lazada menganjurkan 

"Blogger Contest : Ramadhan Raya"

Contest ini akan berlangsung bermula 19 Mei hingga 23 June 2017 ini. Apa yang menarik dalam contest ini ialah, anda boleh merakamkan detik-detik terindah sepanjang puasa dan raya anda di dalam setiap posting anda di dalam contest ini dan 80 pemenang dicari untuk contest ini! Ramai kan? Seronoknyaa.


Wednesday, 17 May 2017

Trending Terkini Aplikasi Sayat.me. Apa sebenarnya Sayat.me ni?

Assalamualaikum selamat petang semua. Dalam seminggu ni, Sayat.me paling banyak tular di Instagram. Mesti ada yang tertanya tanya apa benda Sayat.me ni kan?? Haa Sayat.me adalah ruang untuk confess dekat orang yang kita minat. Contohnya kalau awak minat atau benci atau meyampah atau nak melamar eh?? atau nak cakap apa-apalah  dekat yaya awak boleh confess dekat sidebar kanan tu, yaya dah letak widget Sayat.me dekat situ siap-siap. Jangan risau kerana identiti awak dirahsiakan.



okay selamat mencuba gaiss. Thanks for reading.

Love,
Yaya Yuki

Sunday, 14 May 2017

Annual Dinner Makeup of Inspiration

Assalamualaikum hai semua, malam tadi yaya ada Aminuddin Baki Annual Dinner of Inspiration bertempat di Dewan Canselor Tunku Abdul Razak, UKM, Bangi. Dengan bertema "Magical Night" yaya pun berdress up ala-ala pwincess sikit, tapi tak jadi pun macam cik pwincess sangat cuma acah je hahaha. So untuk makeup yaya malam tadi adalah "Baby Doll Look".
Semestinya 

No Contact Lens
No Fake Eyelash

just simple-simple sahaja gais. So otai-otai mohon laa komen sesuai ke look macam ni untuk majlis-majlis makan malam. hehe. Btw, kan gais yaya nampak pelik tak bermakeup macam ni? sebab sometime orang yang xpernah makeup ni bila makeup muka nampak pelik kan. haha takut laa jugak makeup sekali nampak macam pondan pulak dah haha.




pendek sahaja entry kali ni untuk share gambar yaya je. Thanks for reading. Stay tuned untuk next entry :)

Love,
Yaya Yuki

Sunday, 30 April 2017

Review Mother's Day Mug by Liberty Printing

Assalamualaikum and wishing all my reader are in good condition and happy. As we know Mother's Day comes once in a while in one year so why not if we give the best to our beloved mothers. So, i want to present the best personalized gift Mothers Day Mug by Liberty Printing



Today, i want to present you MOTHER's DAY MUG by Liberty Printing. This personalized Motto Mug are available in 3 types of design which is Happy Mothers Day, Happy Birthday and I Love You. Dont worry about the price because it is affordable and value for money. It cost only RM30 for each mug with printing.

It also have add in banner for motto mug and Creative Sublimation Motto Mugs from BestSub. So do you have somone special and want to surprise her/his something precious gift, lets buy this mug with gorgeous printing. This mug also provide and suitable gift for Mother's Day Gift ,Valentine's Day Gift, Birthday Gift. It is unique gifts from bestsub Malaysia.

Liberty Printing "Best Sublimation Expert"


For business enquiries, contact:
BestSub Malaysia, Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T),

 Sublimation Blank Supplier:
Address: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang.

Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)

Contact number: 019-9858151 (Ms. Elaine) or 019-3231515 (Mr. Steven)
Email: enquiry@libertyprinting.com.my

Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)

Web: http://www.bestsub.my
Facebook: https://www.facebook.com/BestsubMalaysia/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCcm9uNUtcVa9TF1dmArOyrw

Thanks you.

Monday, 27 March 2017

Lazada Malaysia Big Baby Fair

Image result for cute twin baby
Kredit : google 

Assalamualaikum hai semua. Yaya belum jadi "mama" lagi. InsyaaAllah lagi 5 6 tahun dari sekarang kalau ada rezeki dalam perkahwinankan. Tapi tak mengapa, untuk contest Lazada Malaysia Big Baby Fair ini yaya akan cerita serba sedikit apa brand terbaik dari Lazada yang yaya inginkan untuk my "future baby". Sebab entry ni nak cerita mengenai Baby Fair, so gambar hiasan kat atas tu adalah gambar baby. hihi.

1. Jenama lampin baby kegemaran yaya?
Untuk my future baby, yaya akan pilih jenama Huggies untuk lampin pakai buang. Pada pendapat yaya, dari hasil pembacaan Huggies antara jenama yang baik di antara kebanyakkan jenama lampin lain kerana permukaan Huggies lebih lembut dan akan memberikan keselesaan kepada bayi serta ianya hadir dengan harga yang berpatutan dan ekonomi.

2. Susu formula pilihan yaya?
Snow Neo Kid-Plus Milk Formula kerana jenama ini merupakan the best formula yang melengkapi segala keperluan nutrisi untuk keperluan dan tumbesaran bayi.

3. Satu produk dari Lazada Malaysia, yang yaya ingin dapat kan untuk future kids?


Lazada Big Baby Fair bermula dari 27 March 2017 sehingga 2 April 2017  dengan diskaun khas untuk anda sehingga 85%! menarik kan???
click sekarang LAZADA BIG BABY FAIR.

untuk contest ini, tidak semestinya anda perlu jadi "Mommy Blogger" untuk sertai. Any blogger is welcome to take a part. Good luck semua.

Love,
Yaya Yuki

Wednesday, 22 March 2017

Istimewa untuk Bangsa Johor

Assalamualaikum semua, viral sejak semalam lagi, Rumah Impian Yayasan Sultan Ibrahim. Bangsa Johor adalah digalakkan memohon mana tahu ada rezeki.
permohonan online juga boleh dibuat di 

Image may contain: 1 person, beard and text

Image may contain: text

Image may contain: house, tree, plant, sky, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, smiling, skyscraper and outdoor

No automatic alt text available.

Kredit : Viral Media Johor

good luck semua. Sharing is caring.

Love,
Yaya Yuki

Happy Birthday LAZADA


Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Minggu ni, di reading list yaya kebanyakkan blogger up posting entry "LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST". Jadi, yaya pun nak join sekalilah memeriahkan Lazada Birthday Blogger contest ni, mana tau ada rezeki hihi, amin.

1. Apa yang Yaya suka tentang Lazada?
Yaya suka shopping di Lazada sebab utamanya ialah efisien, laju, hari ni order-order barangan yang sedia ada dalam negara esok atau lusa sampai dah depan rumah. Hampir semua barang-barang keperluan universiti seperti beg bagasi, papan seterika, seterika, kettle, semua ni yaya beli di Lazada. Haa, yaya pernah beli fon jugak dekat lazada. Baru-baru, ni fon tu ada masalah, dan yang paling rumit sekali yaya dah terbuang resit warranty semua, pastu terus call Lazada sekejap je dapat email warranty balik, dah settle elok balik dah fon tu. Yaya boleh bagi 5 bintang untuk servis, khidmat pelanggan yang cekap dan sangat efisien. 

2. Tiga produk kegemaran yaya dari Lazada Malaysia?

i).  Xiaomi Mi Max 128 GB Rom + 4 GB Ram 
Yaya perlukan Xiaomi Mi Max ni kerana kapasiti ram yang besar sesuai laa dengan student macam yaya yang tak suka fon "lagging" dan suka menyimpan banyak data dalam fon ni hihi.



ii).  Nike Women's Air Max Thea Lifestyle Shoe.
Kerana ia amat bersesuaian dengan gadis feminin yang rajin bersenam macam Yaya :D.


iii). Milux 10 in 1 Multi Cooker MMC-1500
Kepada yang suka masak, proses memasak akan lebih mudah dengan 10 dalam 1 Multi Cooker dari Milux ni.



3. Macam mana nak pertingkatkan lagi perkhidmatan Lazada?
Yaya rasa untuk barang COD tu sangat limited kan, pihak Lazada boleh mempelbagaikan lagi jenis barangan yang boleh di COD. Selain itu, barangan HOTS yang selalu sold out, boleh ditambah kuantitinya. Barangan yang datang dari luar negara, mungkin pihak lazada boleh kaji semula jangka masa menunggu yang makan masa agak berbulan khususnya barangan make up dan jam.

4. Ucapan Birthday untuk Lazada
Selamat menyambut ulangtahun yang ke 5 LAZADA!, semoga semakin bertambah maju terkehadapan, sentiasa efisien dan sentiasa menjadi pilihan utama rakyat malaysia untuk  shopping online.

Bloggers, anda dialu-alukan untuk sertai contest ini. Sila klik link di bawah untuk maklumat lanjut. Terima kasih.


love,
Yaya Yuki

Sunday, 19 March 2017

Selamat Pengantin Baru Fatin dan Mahdi

Assalamualaikum hai semua apa habaq? lama menghilang yaya ni, kekerapan posting di blog dah semakin hari, minggu dan bulan dah semakin kurang. Tapi tapi, walaupun kurang yaya selalu jek bukak blog yaya ni baca komen komen, dan blogwalking, cuma dah lama tak join Giveaway, apa Giveaway terbaru gais? mohon share hihi. 

Haa, post kali ni nak cite pasal kawan sebaya kawan dari kecik dah kahwin!!. Alhamdulilah dan tahniah buat Fatin dan Mahdi. Selamat pengantin baru, Semoga perkahwinan yang dibina sentiasa berada dalam lindungan dan barakahNya. Fatin dan Mahdi bawakan tema pengakap untuk tema perkahwinan dia orang ni. Rare dan cantik sangat. Hiasan pelamin pula di buaian yang dihias dengan bunga-bungaan. Cantik-cantik. Meh tengok gambar.

Image may contain: 3 people, people standing

Image may contain: 1 person, close-upImage may contain: 2 people, people smiling, close-up

haa, musim-musim kawan sedara mara kawin ni mesti semua pening nak bagi hadiah apa kan? tadi scroll-scroll FB terjumpa la posting idea hadiah menarik untuk dihadiahkan kepada pengantin baru. 

No automatic alt text available.

Lesung batu supaya isteri mudah nak buat kan suami sambal belacan nanti.

Image may contain: text

Tong gas untuk memastikan dapur berasap opsss huhu.

Image may contain: text

Jam Lonceng mungkin untuk bangun di awal pagi menyediakan sarapan pagi huhu.

No automatic alt text available.

haa yang keempat ni pula memang simbolik supaya cepat dapat cahaya mata hihi.

Image may contain: food and text

Untuk belajar masak resipi baru hahaha.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Buku ilmiah ni pun okay la, tapi yaya tak pasti lagi apa isinya. hihi.

Sampai di sini sahaja perkongsian untuk posting kali ni. Harap senarai hadiah yang yaya share ni bermanfaat untuk korang, hehehe. Selamat malam.

Love,
Yaya Yuki

Wednesday, 22 February 2017

"Daripada Mahasiswa, Kepada Masyarakat"

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Hari ni nak cerita pasal aktiviti Operasi Khidmat Masyarakat yang telah berlangsung pada 18 Februari, bertempat di Serendah, Selangor. Semasa aktiviti OPKIM ini berlangsung kami telah dibahagikan kepada 2 bahagian. Satu kumpulan berada di Asrama Yayasan Basmi Kemiskinan dan kumpulan kedua berada di Perkampungan Orang Asli untuk bergotong royong di surau.

Image may contain: 3 people

Image may contain: 3 people

*Masa ni yaya kena bagi "q" ketibaan VIP untuk mulakan majlis. Seronok kot pakai benda roger-roger tu. Huhu pengalaman bekerja di bawah post protokol.*

Image may contain: 8 people, people smiling, people sitting

*searching Yaya Yuki huhu*

Image may contain: 6 people, people sitting, child, shoes and outdoor

*our gotong-royong team, ramai lagi sebenarnya tapi yaya jumpa gambar yang ni jek, sorry korang haha*

Image may contain: one or more people, people sitting and child
comel adik ni. :)






Yaya suka dapat jumpa budak-budak ni. Sebab tu bercita-cita nak jadi Cikgu. Cikgu Yaya Yuki emmm. :D. Program OPKIM 2017 ini bertemakan "daripada mahasiswa, kepada masyarakat". Program-program seperti merupakan medan yang terbaik untuk mendekati masyarakat dan menghulurkan khidmat kita sebagai mahasiswa yang diperlukan oleh masyarakat. Seronok sangat dapat dekati budak-budak sekolah, orang-orang kampung ni. Selain dapat merapatkan ukhwah macam-macam lagi kita dapat iaitu pengalaman, cara hidup, budaya dan sebagainya. InsyaaAllah next year kalau ada lagi, nak join lagi.

Sekian,

Thanks for reading.

Love,
Yaya Yuki

Monday, 20 February 2017

Siapa yang layak memohon rumah PRIMA?

Assalamualaikum hai semua. Posting ini dikreditkan kepada page (gila hartanah). Semoga perkongsian ini memudahkan urusan anda yang ingin memiliki rumah pertama. 

No automatic alt text available.
Awal tahun ni, ada berlaku pengubahan polisi syarat kelayakan PR1MA oleh Yang Berhormat Perdana Menteri. 

Ada 2 syarat yang diubah:

1) Pendapatan isi rumah maksimum sehingga RM15,000 layak untuk memohon, 

2) Rumah PR1MA boleh dijual selepas tempoh 5 tahun (sebelum ni 10 tahun).

Tapi, layak ke korang memohon? 

Tengok dulu syarat-syarat kelayakan wajib yang dikongsi ini. 

Dan kalau korang lepas, tak payah buang masa lagi dan terus mendaftar kat laman web PR1MA sekarang.

Sharing is caring.

Love,
Yaya Yuki

Wednesday, 4 January 2017

Pandangan Yaya Yuki tentang movie PEKAK

Image result for movie pekak
Assalamualaikum hai semua, sebelum ni yaya ada dengar yang movie pekak ni agak teruk dan movie ni tidak dibenarkan masuk ke negara tertentu. So, yaya pun mengambil inisiatif tonton sendiri dan beri pandangan dan ulasan yang boleh dibuat mengenai movie ni.

Jadi, selepas menonton movie ni, apa yang nampak adalah dari segi PENGAJARAN yang ingin diberikan. Mengikut movie ni, PENGARUH RAKAN SEBAYA memainkan peranan yang sangat penting. Watak Dara dalam ni adalah watak yang agak "lurus bendul" dan jenis tidak berani menolak ajakkan kawannya iaitu watak Melur, dan Dara juga tidak berani memberitahu ayahnya bahawa Melur orang yang membawa dia kepada benda-benda negatif. Yaya sangat pasti dalam dunia realiti pun pasti ada situasi macam ni terjadi.

Untuk ibu bapa diluar sana, sila cek dengan siapa anak anda berkawan, anak anda keluar, teman belajar dia sangat penting. Dan yaya rasa untuk hari ini telefon bimbit anak-anak juga perlu diselongkar memandangkan hasil pemerhatian yaya pada budak-budak "wechat" kebanyakkan terlalu bebas seawal usia yang terlalu muda di bangku sekolah rendah lagi. 

Bagaimana pula dengan watak pekak yang dibawa oleh watak Uda dalam ni? Apa yang yaya nampak adalah "matlamat tidak menghalalkan cara" watak Uda dalam ni adalah watak yang menjual dadah untuk membuat pembedahan untuk dengar kembali dengan kos yang dianggarkan 60 ribu. Tetapi, hasilnya pembedahan dia gagal, dan dia tidak mampu mendengar semula. Dalam dunia ini, lagi-lagi soal duit perlu ada keberkatan dan cara dapatkannya wajib menggunakan cara yang halal kerana itulah yang akan menjadi darah daging kita.

Okay sekian sahaja untuk review movie kali ini. Tunggu next movie pulak ye hihi. Thanks for reading. Have a nice day everyone.

Love,
Yaya Yuki

Sunday, 1 January 2017

page 1 of 365

Bismillah, Assalamualaikum and very good morning. Entry pertama untuk 1 Januari 2017. Biasala kan tiba tahun baru, akan ada azam baru hihi. Jadi, if you mind to sharing apa azam korang untuk tahun 2017 komen di bawah ni ye :). By the way, gais Yaya Yuki is turn 21. Omgg kejap nya rasa angka 2 ni berjalan. Jadi, semakin meningkat umur ni apa azam yaya untuk tahun ni. 

- Fokus pada study 200% untuk grad pada masanya. 
- Rajin untuk tulis blog ni. Rajin hapdate
- Nak siapkan novel pertama
- Tak nak dah tidur lepas subuh.
- Nak buat jadual untuk pengurusan masa yang lebih efektif
- Wajibkan solat dhuha kepada diri sendiri.
- Perbaiki diri

Sedikit coretan azam 2017. InsyaAllah moga tertunai dengan izinNYA.  Kenapa yaya tak ada mention soal jodoh dalam azam 2017 ni huhu. Yaya serahkan soal ni pada Allah s.w.t, hanya Allah yang tahu apa yang terbaik untuk hidup kita. Kalau dah tertulis ada rezeki untuk itu pada tahun ni, adalah huhu. Walau apapun azam kita sentiasalah berpegang kepada ayat ini.

Image may contain: text

Image may contain: text

Image may contain: text

Image may contain: text


Sedikit kenangan 2016


Hari pertama tiba di UKM (feeling excited)


semasa pengumuman pilihanraya kampus


malam penutup minggu mesra mahasiswa



semasa minggu mesra mahasiswa




last class untuk sem 1
 



perang DECTAR semasa minggu mesra mahasiswa




 Last day kerja huhu



Hadir sebagai pemerhati wakil Srikandi Kebangsaan untuk parlimen mahasiswa



Hadir ke program pendidikan pengundi di AKEPT, Negeri Sembilan


 

Program bersama anak-anak yatim dari Sg. Banting Selangor.


hari last pergi makan sesama dengan housemate. huhu okay ni jelaa sedikit cerita untuk diabadikan di dinding blog ni. 
Terima kasih kerana sudi membaca

Love,
Yaya Yuki