Tuesday, 23 May 2017

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest 2017 (80 Pemenang Dicari)

Assalamualaikum hai semua wishing everyone in a good health. Sempena dengan Lazada Ramadhan Sale dan dalam persediaan menyambut kedatangan Ramadhan yang tinggal hanya beberapa hari sahaja lagi dan insyaaAllah akan menemui bulan Syawal pada 25 Jun 2017, Lazada menganjurkan 

"Blogger Contest : Ramadhan Raya"

Contest ini akan berlangsung bermula 19 Mei hingga 23 June 2017 ini. Apa yang menarik dalam contest ini ialah, anda boleh merakamkan detik-detik terindah sepanjang puasa dan raya anda di dalam setiap posting anda di dalam contest ini dan 80 pemenang dicari untuk contest ini! Ramai kan? Seronoknyaa.


Wednesday, 17 May 2017

Trending Terkini Aplikasi Sayat.me. Apa sebenarnya Sayat.me ni?

Assalamualaikum selamat petang semua. Dalam seminggu ni, Sayat.me paling banyak tular di Instagram. Mesti ada yang tertanya tanya apa benda Sayat.me ni kan?? Haa Sayat.me adalah ruang untuk confess dekat orang yang kita minat. Contohnya kalau awak minat atau benci atau meyampah atau nak melamar eh?? atau nak cakap apa-apalah  dekat yaya awak boleh confess dekat sidebar kanan tu, yaya dah letak widget Sayat.me dekat situ siap-siap. Jangan risau kerana identiti awak dirahsiakan.



okay selamat mencuba gaiss. Thanks for reading.

Love,
Yaya Yuki

Sunday, 14 May 2017

Annual Dinner Makeup of Inspiration

Assalamualaikum hai semua, malam tadi yaya ada Aminuddin Baki Annual Dinner of Inspiration bertempat di Dewan Canselor Tunku Abdul Razak, UKM, Bangi. Dengan bertema "Magical Night" yaya pun berdress up ala-ala pwincess sikit, tapi tak jadi pun macam cik pwincess sangat cuma acah je hahaha. So untuk makeup yaya malam tadi adalah "Baby Doll Look".
Semestinya 

No Contact Lens
No Fake Eyelash

just simple-simple sahaja gais. So otai-otai mohon laa komen sesuai ke look macam ni untuk majlis-majlis makan malam. hehe. Btw, kan gais yaya nampak pelik tak bermakeup macam ni? sebab sometime orang yang xpernah makeup ni bila makeup muka nampak pelik kan. haha takut laa jugak makeup sekali nampak macam pondan pulak dah haha.




pendek sahaja entry kali ni untuk share gambar yaya je. Thanks for reading. Stay tuned untuk next entry :)

Love,
Yaya Yuki