Thursday, 18 June 2015

Giveaway SI Untuk Anak, Isteri, Suami dan Keluarga Cemerlang

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum... salam sayang....

Allhamdulillah, dengan rezeki Allah Ya Razzaq, saya ada beberapa buku yang hendak diberikan pada anda... Buku nukilan Prof Madya Dr. Wan Maseri Wan Mohd dripada UMP....

Saya selalu gunakan buku beliau untuk panduan hidup saya mengenal makrifatullah yang mana selama ini saya hanya tahu nama Allah Asaul Husna tapi saya langsung tak kenal apakah 99 energi Allah.

Bila pergi kursus dan seminar, usrah, Allhamdulillah saya semakin yakin dengan hati, perasaan dan tingkahlaku saya semua kerana Dia Ya Baari' susunkan segalanya.

Dan di sini saya mahu kongsikan beberapa buku ini untuk semua....


Syarat:

  1. Buat entry tajuk "Giveaway SI Untuk Anak, Isteri, Suami dan Keluarga Cemerlang".
  2. Letakkan banner dan linkkan.
  3. Letakkan komen anda.
  4. Blogwalking sesama peserta.


Tarikh mula : 12 Jun 2015 hingga 26 Jun 2015 jam 11:59 pm

Hadiah:
1 buku Isteri Cemerlang x 1 pemenang
1 buku Suami Cemerlang x 1 pemenang
1 buku Keluarga Bahagia x 1 pemenang
1 buku Cemerlang di bulan Ramadhan 1 x pemenang
 dan kad raya kepada mereka bertuah.

Pemilihan akan dikatogarikan antara suami, isteri dan belum berkahwin, dan akan menggunakan random system. 

Copy paste code di bawah ke dalam entry anda:


Wednesday, 17 June 2015

Ramadhan Datang Lagi

Bismillahirahmanirahim.. Assalamualaikum semua masih diberi kesempatan untuk menemui Ramadhan pada tahun ini. Alhamdulilah.Di kesempatan ini saya Nur Aliah Binti Mustaffa selaku penulis Blog YAYAYUKI ingin mengucapkan Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada seluruh umat islam di dunia.Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari tahun sebelumnya.Amin.Di kesempatan ini juga saya ingin berkongsi sedikit nukilan khas buat arwah nani(nenek) tercinta yang telah kembali kerahmatullah.Semoga rohnya dicucuri rahmat.AL-FATIHAH

Nani,
kini Ramdhan datang lagi,
tanpa suara ikhlasmu,
tanpa wajah tuamu yang amat aku rindui.

Nani,
2 tahun genap tanpamu disisiku,
tanpa suaramu,
tanpa nasihatmu,
tanpa doa darimu.

Nani,
sungguh aku rindu,
saat kau menjagaku.
melayan karenah kecilku,
dengan penuh kasih sayang kau curahkan buatku,
berjaga malam untuk merawatku
sungguh aku merinduimu sepenuh hati dan jiwaku


Nani,
aku berdoa agar
ALLAH pertemukan kan kita di Syurga kelak.
AL Fatihah.
Semoga Nani tenang di alam sana

salam rindu dari cucumu,
YAYA YUKI.



Salam Ramadhan

Thanks for reading

Tuesday, 9 June 2015

Morning Scenery From Australia








do enjoy your weekends , school holidays, and sem break :)
have a nice day everyone
Thanks For reading :) 


love,
yaya yuki 

Thursday, 4 June 2015

"ALL ABOUT THE SONGS" BY BAJUWARNACOKLAT

Assalamualaikum so today aku free tibalah masa mengeratkan silaturahim sesama blogger hehe.Dengan ini aku menyahut jemputan dari Blogger Manis comel yang bergelar Rrai.



well kadang-kadang perasan tak banyak kenangan kita yang diserasikan dengan lagu-lagu tertentu.Segmen ni menarik.sambil-sambil tu boleh lah throwback-throwback moment di sebalik lagu. "ALL ABOUT THE SONG" yeahhhh :D


JAWAPAN PERTAMA

okay lagu yang paling aku teringat zaman-zaman kanak-kanak ribena dulu ialah TROUBLE IS A FRIEND BY LENKA.Actually aku pun tak tahu laa apa yang special dengan lagu ni.maybe aku suka kawan dengan masalah kot.Masih segar lagi dalam ingatan aku first time dengar lagu ni masa aku pergi kem kepimpinan Pengawas masa form 1.Masalah nya dengan bestfriend aku sekali jatuh cinta dengan lagu ni,lepas tu kita orang sambil pegang-pegang tangan nyanyi sama-sama. Nama pun pengawas beb that why aku rasa aku jatuh hati dengan lagu masalah ni hehe.Until now, i'm still remember the lyrics.Time flies, and my age make me more matured now.and i know why im in love with this song.


Even now aku masih belajar PRA-U di sekolah yang sama tapi suasana dah lain.kawan-kawan dah lain semua lain.semua tak sama.Kawan-kawan jauh beza dengan kawan-kawan masa kita kanak-kanak ribena dulu, aku rindu saat-saat tu, rindu nak berkumpul balik macam dulu.Sekarang semua dah pergi jauh buat haluan masing-masing makin hari makin renggang silaturahim yang pernah terbina dulu.Tapi tak apa aku faham sekarang dalam hidup dia orang bukan ada aku jek.Jadi kalau rindu , aku selalu dengar lagu ni jek laa 


eh panjang pulak jawapan i sorry Rrai hehe...


JAWAPAN 2

haha. soalan ni paling win. yang ni pulak MY HEART WILL GO ON.KENAPA LAGU NI?? SEBAB cuba dengar lagu ni. tak payah susah-susah nak pergi youtube kat blog aku ni ada, aku suka dengar lagu ni yang instrumental memang best wei. lagi-lagi kalau touching dengar confirm banjir kelopak mata. hehehe tak percaya?? try la :D 


JAWAPAN 3

Okay lagu yang sentiasa boleh buat aku move on ialah THE CLIMB-MILEY CYRUS.kadang2 aku akui bila dah give up baca sejarah dunia tu, yelaa bila dah give up otak ni berfikir 360 darjah terus, rasa nak berhenti jek kerja kan senang hehe ,tapi bila dengar lagu ni semangat datang balik. Refresh balik otak ni AKU NAK JADI LAWYER mestilah kena belajar sejarah hehe :) cuba baca sedikit lirik lagu ni.

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb
The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down, but
No I'm not breaking
I may not know it, but
These are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep goin',
And I, I gotta be strong
Just keep pushing on, 'cause'

JAWAPAN 4

 Okay lagu yang ni pulak AEMAN-ANAK SOLEH. Biasanya program motivasi mesti ada part yang kita kena mohon maaf dengan mak ayah kita kan. Background music nya mesti lagu ni tapi memang sedih lagu ni.Bila berjauhan dengan mak ayah dengar lagu ni confirm meleleh air mata beb. Hayati sedikit liriknya.

Wahai Tuhan limpahkan hidayahMuUntuk ayah dan ibukuWahai TuhankuBerkati dakuBerkati ibu ayahkuSayangilah mereka sepertimanaMereka menyanyangikuDan mengasihiku waktu kecilkuTak terbalas budi jasanya

JAWAPAN 5

Lagu yang mengisahkan kehidupan aku sekarang?? emmm apa ek?? macam tak ada kot..
tapi kalau lagu favorite tu ada.
lagu nya ialah 
NADIA-SALAM BUAT KEKASIH
dan INTEAM-NUR KASIH

JAWAPAN 6

Okay yang ni JAR OF HEART - CHRISTINA PERRI adalah someone tak habis-habis minta aku nyanyikan lagu ni buat dia . tapi tapi...... aku malu laaa haha suara dah laa tak sedap kucing dengar aku nyanyi pun boleh pengsan, i guess ihik...

JAWAPAN 7

Hokay i ada lagu special nak nyanyi untuk u, special gila lagu ni sebab i akan nyanyi kan masa hari special u hehe..

Pertama- HAPPY BIRTHDAY bila tiba birthday u nanti
dan
Kedua - SELAMAT PENGANTIN BARU kalau i dapat undangan ke wedding u nanti hehe :)


finally, habis jugak jawab semua soalan :) jom laa ramai-ramai meriah GA ni :) Selamat Bersegmen


Thanks For reading :)
love,
YAYA YUKI

Monday, 1 June 2015

Lets Learn 24 new Brilliant Words

Assalamualaikum everyone :) Have a nice day

today i would like to share 24 brilliant words that we should start using.














Add caption











enjoy your reading :)
Special credit to : Elite Readers :)

love,
YAYA YUKI