Tuesday, 29 December 2015

Pencarian Top 5 Blogger 2016'

Assalamualaikum
*tekan banner untuk join

Tag rakan : Sis Lady Yana
Nama panggilan dalam blog : Yaya Yuki
Tempoh pengalaman berblogging : Yaya start berblog sebenarnya pada tahun 2010 masa form 2. Tapi, bila tengok blog archive start 2012 kan??. Haaaa, hal ini demikian kerana hehehhe yaya delete dari 2010-2011 sebab bila yaya baca post-post zaman kanak-kanak ribena tu aduhhhh malu. hahah dengan shortformnya lagi,. Jadi lebih kurang dalam tempoh 5 tahun yaya dah hidup dalam dunia blogging.

Jom sama-sama meriahkan segmen ni. Good luck.

Love,
YAYA YUKI

Friday, 25 December 2015

Jejaka yang bakal Berkahwin dengan Gadis Johor. Take Note.

Assalamualaikum semua :) bulan 12, 1, 2, 3 ni kebiasaanya musim orang buat kerja kahwin kan? Haa kepada bro-bro yang bakal berkahwin dengan gadis-gadis kelahiran negeri johor darul takzim perlu tahu tentang adat Membayar Tol ni. Oleh yang demikian yaya nak share kan corat-coret untuk jejaka yang bakal berkahwin dengan gadis Johor. Kenalilah budaya kami dulu ya hihihiks :). Pesanan yaya sediakan sampul secukupnya ya hihihik :). Actually dengan adanya adat ni menjadikan perkahwinan lebih meriah dan merapatkan ukhwah. Kepada yang bakal melangsungkan perkahwinan yaya ucapkan Selamat Pengantin Baru Semoga bahagia hingga ke anak cucu. :). Doakan turn yaya sampai cepat sikit ihiks.   Photo Credit to : Shahril Lalas
 
 
 
 
 
Thanks for reading!
Love,
YAYA YUKI

Thursday, 24 December 2015

MINI GIVEAWAY - SAYA NAK TOPUP

"Mini Giveaway - Saya Nak Topup"
klik banner - join
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog
  • Buat entri bertajuk "MINI GIVEAWAY - SAYA NAK TOPUP"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini
  • Giveaway berlangsung 18.12.2015 - 25.12.2015
  • Giveaway tamat 25.12.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG

Istimewa Sempena Maulidur Rasul Ketahui 100 Sunnah Nabi S.A.W Yang Boleh Diamalkan Bersama

100 Sunnah Nabi Muhammad S.A.W yang boleh kita amalkan bersama. Semoga maklumat ini bermanfaat dan sama-sama kita berkongsi agar lebih ramai yang tahu. :)

 

 

 

love,
 YAYA YUKI

Sanah Helwah Ya Rasul Allah

Assalamualaikum semua :). Salam Maulidur Rasul dari blog Empire of Yaya Yuki.
Sanah Helwah Ya Rasul Allah,  Sebaik baik "Uswatuh Hasanah" dan "Rahmatan Lil Alamin" Rahmat sekalian Alam.
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat Allah ke atas Muhammad

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
 Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu
Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kukucup tanganmu
Moga mengalir keberkatan dalam diriku
Untuk mengikut jejak langkahmu

Ya Rasulullah Ya Habiballah
Tak pernah kutatap wajahmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kami rindu padamu
Allahumma Solli Ala Muhammad
Ya Rabbi Solli Alaihi Wasallim

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kudakap dirimu
Tiada kata yang dapat aku ucapkan
Hanya tuhan saja yang tahu

Kutahu cintamu kepada umat
Umati kutahu bimbangnya kau tentang kami
Syafaatkan kami
Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu

Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Terimalah kami sebagai umatmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kurniakanlah syafaatmu
Salam Maulidur Rasul :). Sama-sama kita menjadikan Nabi Muhammad S.A.W idola kita dan amalkan sunnah-sunnah Nabi Muhammad S.A.W sepanjang hidup kita. :)

Wednesday, 23 December 2015

Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016

Bermula tahun depan, azhafizah.com akan update bloglist 2 bulan sekali. So dengan itu, 2 bulan sekali akan ada segmen bloglist untuk mencari bloglist baru. Jika berminat untuk masuk dalam bloglist , bolehlah sertai segmen ni ye. Kelebihannya sertai segmen dapat blogwalking dan tambah traffik blog. Kalau dapat masuk bloglist, mungkin akan tambahkan traffik juga. Mudah mudahan.

Klik banner untuk sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016
http://www.azhafizah.com/

Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan blog melalui random.org.

TAMAT : 30 DISEMBER 2015

Contest "Saya nak TUDUNG by AY Collection"



KLIK BANNER UNTUK JOIN

SPONSER BY:
AY Collection | Nazfea Solehah | Liyana Zullkefly | Ainie Zulaikha

START : 20/12/15 END : 31/12/15

Bukti Apabila Mencabut Plug, Bil Semakin Menurun #KenaTahu

Assalamualaikum semua haaa hari ni ada benda penting yang yaya nak kongsikan kredit to http://www.beritapremium.com/. Benda ni kena tahu ni yelaa biasa kan korang kalau cas laptop ke phone ke of coz tutup jek suis malaihhhh nak cabut plug kan? kan? dan kalau lagi teruk suis pon tak mau tutup. betul tak? korang selalu buat kan?? haaa baik ngaku??

jom tengok apa yang dikongsikan oleh seorang pengguna ni.

kira okay laa kan bila cabut plug boleh turunkan dari 3 angka menjadi 2 angka. kan dah jimat. Jadi moh ler kita sama-sama jadikan contoh bila kipas ke apa-apa jelaa dah tak guna off suis teruihhhh dengan pantas kilat cabut plug tu 1 saat pun tak sampai. Jangan membazir ye. Membazir kan amalan syaitooonnnnnn.

Jom sama-sama jimatkan elektrik tanda anda bijak :)

Thanks for reading! Harap perkongsian ini bermanfaat.

Monday, 21 December 2015

Pengorbanan Seorang Ibu Demi Anaknya. #WanitaHebat

Chanceline, wanita Congo yang kini sedang mengandung 7 bulan akan berjalan 5 jam setiap kali untuk ke klinik kerana jarak klinik yg terdekat dari rumahnya adalah 27km...











Thanks for Reading!

Sedihnyaaaa.....

Assalamualaikum semua :). Maaf yaya busy dari semalam semalamnya lagi hari ni ada kelapangan sikit untuk taip entry yang pendek ni :) haaa, by the way, yaya bukak jek blog pagi tadi alangkah terkejut nya bila followers blog yaya dah hilang 4 orang.... :( :( baru nak celebrate sempena dah 603 orang followers.

To my readers,
Blog Empire of YAYA YUKI ini sentiasa aktif, Walaupun kadangkala yaya tak ada tulis apa-apa tapi sebenarnya yaya aktif Blogwalking, click-click nuff blogger lain. Blog yaya masih bernyawa lagi tau. jangan laaa unfollow YAYA sedihnyaaa. :(

hehe tapi tak apa lah. Kepada Rakan-rakan blogger seramai 598 orang yang masih follow yaya, yaya dahulukan ucapan terima kasih kerana masih menyokong Empire YAYA YUKI.


YAYA SAYANG KORANG SEMUA :). Maaf atas kebizian hehehe yang tak dapat dielakkan.

Lots of Love,
YAYA YUKI

Saturday, 19 December 2015

Jom Dapatkan Servis Superb! dari EM ART ENTERPRISE #MestiCUBA

Assalamualaikum semua :) haa hari ni yaya nak buat review tentang Servis yang disediakan oleh EM ART ENTERPRISE yang superb + laju + dan harga yang berpatutan. Korang mesti cuba. Servis ini juga boleh dinikmati di seluruh negeri dalam Malaysia. Terutama kilang-kilang, yang memerlukan perkhidmatan wiring, yaya cadangkan menggunakan perkhidmatan yang disediakan oleh EM ART ENTERPRISE.

Anda perlukan perkhidmatan

wiring?
Tukang Paip?
welding?
servis tangki air?
Membaik pulih bumbung bocor?
Membaik pulih paip, salur air atau tandas tersumbat??
Pemasangan CCTV, Penyaman UDARA, PA system/speaker?
Mengecat?
Pump air / Mekanikal?










Tempahan Makanan

- Nasi Briyani??
- Pelbagai AisKrim dan buah ???
- Kek Cheese dan sebagainya ????
-Jamuan makan untuk program di sekolah, di pejabat atau kursus
* SARAPAN????
* MAKAN TENGAHARI??
* MAKAN MALAM????
* MAKANAN RINGAN????

 



-Berpengalaman 18 tahun dalam bidang elektrik 
-Berpengalaman 5 tahun dalam bidang paip air.
-Berpengetahuan dan sangat mahir untuk kerja-kerja mekanikal, pump air, dan sistem automatik serta welding besi.
- berkemahiran mencari kerosakan elektrikal dan mekanikal
-Mempunyai sijil chargeman a0 elektrikal
-Bekelulusan Diploma of Electrical Wiring
-Berpengalaman dalam penyediaan makanan.

Segera hubungi Encik Saiful untuk pertanyaan tentang perkhidmatan yang disediakan:

0137216980
Thanks for reading!

Thursday, 17 December 2015

#SiapaAku? SEGMEN 2015 Kalia.






Assalamaualaikum semua :) yaya dok blogwalking dari tadi terjumpa pulok segmen SIAPA AKU yang dianjurkan oleh Blogger Kalia. Ahaks interesting ni. Rasanya tak ramai lagi yang tahu siapa Yaya Yuki ni. kan? kan? (ahaks bajet-bajet artis sangat pulak i ni  orang nak kenal)

**stalker be like**
Yaya Yuki? siapa siakkk?? nama pon ajet-ajet macam jepun, ek ele dia ada kacuk ke? haaa?? aduhhhhhh bajet semacam jek aku tengok dia. hahahaha.

ehhh dialog ni bukan rekaaan semata tau, masa yaya pergi interview kan adalah seseorang yang dah jadi bestfriend pun dengan yaya ni, first tanggapan dia kat yaya macam tu. Aduhhh sedih aku, rasanya aku ni mudah tersengih di khalayak ramai walaupun gigi tak laaa puteh mana, banyak cebisan lada, lebihan cekelat jek ahaks hahahhaa.


MY BASIC BIODATA



nama:
Nur Aliah Binti Mustaffa. Nama Glamour i YAYA YUKI. Panggil Alia boleh Al pon boleh Ya pon boleh Yuki pon Awesome hehehehe. Panggilah apa-apa asalkan panggilan yang baik.

Umur:
Baru berusia 19 tahun. Muda lagi kan? ahaks :) tapi selalu rasa tak sabar nak jadi 20 an. hee ~

Tarikh dan tempat Lahir :
Yaya lahir tepat jam 8:30 malam pada 19 November 1996 di Hospital Batu Pahat.

Status Pengajian :
Yaya baru jek habis form 6. Road to Degree InsyaaALLAH :)

Sedikit Cerita Tentang Keluarga YY:
 Yaya ni anak first daripada 4 adik beradik. Jadi, Yaya ni kak Long hihik. Dah namanya pon kak Long of coz garang :D

yang sebaris 6 orang berdiri dekat belakang tu Family YAYA :) Yang duduk di sebelah kiri atok yaya, tengah-tengah poksu, makngah, yang duduk kat lantai ni pula sepupu. Ini masa raya 2015.

* ayah dan ibu masa raya 2015 hensem dan cantik tak ayah and ibu kita?* :D


Fakta Tentang YAYA

  - Seorang yang suka mengambil gambar sesuatu atau selfie hihik. 


 * Raya 2014 masa tengah gemuk sikit hehehe, tapi ada kawan cakap macam Uqasha Senrose hihi* 





 * yang ni masa join Contest Cover Magazine zaman-zaman form 4*


 * yang ni masa form 3 selalu pinjam iphone ibu kejap hahhahaha semata nak ambik gambar, at least boleh dijadikan kenangan bila yaya dah habis sekolah ni*

 * Gambar dengan Kawan-Kawan Form 6 tahun 2014/2015*

 -Seorang yang suka tengok cerita HANTU HOHOHOHO :D
Actually yaya ni penakut gila tapi bajet berani huhu. Insdious semua chapter, Annabelle, Ju On semua siri, Haunted Ship, apa tah lagi banyak laaa yang yaya dah tengok lagi-lagi masa sekolah dluu memang ada geng kaki movie seram ni, dok tengok dengan dia. TAPI, lepas jek tengok movie ni wajib tidur dengan ibu hehehehe.

-Cepat Merajuk 
  Yaya pun tak tahu kenapa yaya cepat Touching. Contoh, orang panggil yaya bodoh yaya memang pantang dan yaya akan membawa diri dan merajuk hehe benda tu nampak simple tp memang yaya tak boleh terima kita belajar pagi petang siang malam senang-senang orang panggil bodoh. emmmm. 

-Tak Suka KPOP dan RUNNINGMAN
kebanyakkan gegirl yang yaya jumpa termasuk adik beradik sendiri suka betul layan Korea, entah tak tahu laa kenapa tak boleh feel bila layan runningman heehehe.

-Suka Warna Putih 
 Kalau boleh kan semua benda milik yaya, yaya nak warna putih melambang suci, bersih dan keikhlasan :).

-Workholic dan Tak SUKA bertangguh
 Yaya ni jenis kuat berkerja hehehee bukan nak masuk bakul angkat sendiri tapi betul. Apa-apa kerja yang dapat hari ni mesti settle semua hari ni, Yaya takkan bawa ke esok hari. Yaya akui memang tak ada yang perfect. Cuma yaya nak kan Perfection dalam pekerjaan.


ehh okay lah rasanya dah panjang sangat ni, Terima kasih kepada sesiapa yang sudi baca "SIAPA AKU" ni sampai tamat. Sebenarnya yaya dah tulis ni seminggu lebih tapi still save dulu tak publish sebab asyik kekeringan idea heheheh. Akhir kata, hehehhe jom laaa memeriahkan segmen ni, boleh mengenali antara satu sama lain, dan merapatkan lagi ukhwah blogger.

sekian,
LOVE,
YAYA YUKI

First Mini Giveaway by Tashira

http://ohthrillers.blogspot.my/2015/12/first-mini-giveaway-by-tashira.html

 
 jom join. Klik Banner untuk join. Good Luck.

Lagu Terbaik Pilihan Blog YAYA YUKI untuk Bulan December ini ialah.........

LOCKED AWAY by ADAM LEVINE & R. CITY

 
 
If I got locked away And we lost it all today Tell me honestly, would you still love me the same? If I showed you my flaws If I couldn't be strong Tell me honestly, would you still love me the same?

Right about now If I judge for life, man, would you stay by my side? Or is you gonna say goodbye? Can you tell me right now? If I couldn't buy you the fancy things in life Shawty, would it be alright? Come on show me that you know

Now tell me would you really ride for me? Baby tell me would you die for me? Would you spend your whole life with me? Would you be there to always hold me down? Tell me would you really cry for me? Baby don't lie to me If I didn't have anything I wanna know would you stick around?

If I got locked away And we lost it all today Tell me honestly, would you still love me the same? If I showed you my flaws If I couldn't be strong Tell me honestly, would you still love me the same?

Let's get it diddly-down-down-down All I want is somebody real who don't need much A girl I know that I can trust To be 'ere when money low If I did not have nothing else to give but love Would that even be enough? Gotta need to know 
 Now tell me would you really ride for me? Baby tell me would you die for me? Would you spend your whole life with me? Would you be there to always hold me down? Tell me would you really cry for me? Baby don't lie to me If I didn't have anything
I wanna know would you stick around?

If I got locked away And we lost it all today Tell me honestly, would you still love me the same? If I showed you my flaws If I couldn't be strong Tell me honestly, would you still love me the same? 
 Tell me, tell me, would you want me? Tell me, tell me, would you call me? If you knew I wasn't balling 'Cause I need a girl who's always by my side Tell me, tell me, do you need me? Tell me, tell me, do you love me? Or is you just tryna play me? 'Cause I need a girl to hold me down for life 
 If I got locked away And we lost it all today Tell me honestly would you still love me the same? If I showed you my flaws If I couldn't be strong Tell me honestly would you still love me the same?

If I got locked away And we lost it all today Tell me honestly would you still love me the same? If I showed you my flaws If I couldn't be strong Tell me honestly would you still love me the same? Would you still love me the same?
 

Apartment Design (45 square meters). Fuhhhh Meletopp Design!


 

 


 

 

 

 

Macam mana ?? terbaik kan designnya. Dapat Apartment design macam ni satu pun jadi lah kan! hahaaha. Warna pastel macam ni memang memberikan suatu ketenangan dalam rumah :)
 picture credit to : FB: MyMediaHub
Thanks for reading!