Thursday, 29 December 2016

Lapar Terus Bila Tengok Makanan Macam Ni. (Tempat Makan Best di Melaka)

Assalamualaikum hai semua, kalau korang tengah mencari-cari apa yang best nak makan di Melaka boleh lah ke  
Opocot Cafe Utara Cuisine
yang terletak di  No.5 Jalan KU 1 Taman Klebang Utama Dataran 1 Malaysia Pantai Klebang Melaka, beroperasi bermula 6 petang hingga 1 pagi dan cuti pada hari Selasa.

Image may contain: food

Image may contain: food

Image may contain: food


Image may contain: food

Image may contain: food

Image may contain: food

Image may contain: food and indoor

Image may contain: food

Image may contain: food

Aduh boleh kemurungan craving nak makan lobster king crab ni semua. So korang yang nk pergi tu jangan lupa roger-roger yaya okay. hihiks. Sharing is caring.

credit to : Fb (Jom Makan Dekat Mana)

Love,
Yaya Yuki

Final Exam


Assalamualaikum and very good morning to all my dearest readers, i hope all of you are in a good health and always in a bless of Allah s.w.t. Actually this is my stress week, as i need to be sit in final exam which is have start on Tuesday 27/12/2016. Alhamdulilah everything is going well, i've pass 3 papers. Still counting to finish 5 more paper.

As u know, i've been rest for almost 10 months before continue degree. It was so long im not study and enjoy the holiday with my family, busy getting money and everything. This is my first experience sit on examination in university. Pray for me, may i can achive what i want in this sem, and will be list in decan. Good luck to anyone which sit on examination too, wishing you pass with flying colours. Thank you everyone. Till we meet again in a next posting dear readers and bloggers. 


Keep calm and always stay pretty everyone. hihiks.

Love,
Yaya Yuki

Friday, 23 December 2016

Yaya Yuki need a Travel lah! #MyTravelokaEscapade by Traveloka

Assalamualaikum hai semua pembaca setia Blog Yaya Yuki yang disayangi sekalian. Pertamanya, terima kasih kepada Traveloka sudi memberi peluang kepada yaya untuk menyertai contest ni. Manalah tahu, rezeki yaya kali ni, sama-sama lah kita terbang ke ..... ke mana?? Yaya Yuki nak ke Melbourne, Australia lah bersama Traveloka #MyTravelokaEscapade. 

MELBOURNE, AUSTRALIA

Image result for melbourne australia attractions

Ke mana tempat yang yaya akan lawat jika ke Melbourne? Okay yaya senaraikan 7 tempat terbaik pilihan yaya ialah:

1). The Nobbies Philip Island

Image result for the nobbies phillip island

Related image

Selain dapat melihat, dan mengambil angin sepoi-sepoi bahasa di tepi pantai yang indah ini, yaya juga berpeluang untuk tengok penguin jalan terkedek-kedek di sini. alaaa comelnyaa. Yaya suka penguin ni. Comel sangat. Adalah simpan impian nak wefie bersama keluarga penguin berlatar belakangkan The Nobbies Philip Island ni. Mesti gempak wefie tu nanti, sebab ada yaya yuki and the penguin :P. Mohon jangan jeles uolls.

2) Maru Kuola & Animal Park

Image result for Maru koala and animal park

Dekat Maru Koala & Animal Park ni, yaya berpeluang mendekati kangaroo. Sukanya dapat jumpa kangaroo dapat pegang kantung kangroo ni, dapat tengok macam mana kangaroo ni letak anak dia kat situ. Selain tu, dapat luang masa dengan haiwan-haiwan dekat sini bagi makan. Tempat ni sangatlah sesuai dengan jiwa yaya yang pencinta haiwan ni.

ok next kita ke

3. Port Campbell National Park

Port Campbell National Park ini terletak kira-kira 190 kilometer arah barat daya dari Melbourne. Cara susun batu batu dan curam yang terbentuk hasil hakisan ombak dan angin yang sangat menarik untunk dilawati. Lokasi ini sangat sesuai dengan jiwa yaya yang minat fotografi dan geografi. Boleh tambah ilmu geografi bila ke Port Campbell National Park
Related image

Related image

Image result for port campbell national park

Selepas melawat Port Campbell National Park ini, semestinya yaya akan ke

4. Twelve Apostles

Twelve Apostles merupakan pembentukan batuan berupa tiang dengan pelbagai bentuk yang terletak di pesisir Port Campbell National Park. Sepatutnya seperti namanya ia mempunyai 12 tiang batu. Tetapi, hasil daripada hakisan tiang-tiang batu yang ada tidak lagi berjumlah dua belas. Setakat tahun 2017 akan datang tinggal berapa? haaa izinkan yaya menang contest ni, yaya pergi nanti yaya akan kira dan ambil gambar kesemua tiang-tiang batu ni serta pemandangan matahari terbenam untuk pembaca setia blog Yaya Yuki yang disayangi sekalian.

Image result for twelve apostles

Image result for twelve apostles

Cantik sangat. Semoga ada peluang ke sini hihiks :)

Setelah melihat keindahan bentuk mukabumi Melbourne, yaya akan ke sekitar pusat bandar untuk melihat rekabentuk keunikan bangunan yang ada di kota melbourne.

5. Flinder Street Railway Station
Flinder Street Railway ini terletak di tengah-tengah bandar dan ia nya juga merupakan salah satu mercu tanda Melbourne. Hasil research yaya, Flinder Street Railway Station ini juga telah dibina semenjak 1905 lagi. Ini adalah merupakan tampat wajib untuk bergambar kalau ke Melbourne hehe.

Related image

Image result for flinder street railway station

Image result for flinder street railway station

Cantikkan? kalau boleh shoot prewedding nanti pun nak buat depan ni, baru nampak ala-ala romantik sikit :P ihiks. Terletak berdekatan dengan Flinder Street Railway Station, seterusnya yaya akan ke 

6.  Federation Square
Hasil pembacaan, Federation Square ini dimaklumkan sebagai "jantung" bagi bandaraya Melbourne. Oleh kerana senibina untuk Federation Square ini sangat unik, yaya nak pergi sini dan lihat sendiri keunikannya.

Image result for federation square melbourne

Image result for federation square melbourne

Sangat cantik, dan unik senibina Federation Square ini. Sesuai laa dengan "square" kerana ia nya berbentuk square. Tiba-tiba rasa macam kaki yaya ni dah jejak dekat Melbourne pulak hihiks. Okay kita ke lokasi terakhir yaya untuk dilawati di sini ialah

7. Yarra River

Image result for yarra river melbourne

Sambil menyesuri sungai Yarra ini, yaya berpeluang melihat pemandangan bandar Melbourne. Sungai ini juga terletak berhampiran dengan Square Federation. Difahamkan Sungai Yarra ini juga sepanjang 240 km yang mengalir melalui pusat bandar Melbourne. Sambil ambil angin, menikmati keindahan sungai, dan menyaksikan susunan bandar Melbourne ini, boleh juga manfaatkan peluang ini dengan mengambil gambar untuk ditampal di dinding blog Yaya Yuki ni. :)

Maka, dengan ini tamatlah cerita Yaya Yuki. Semoga rezeki milik yaya dan dapat terbang ke Melbourne tahun 2017 ini amin. Terima kasih kepada semua yang sudi membaca. Wish me luck.


Segala gambar di dalam post ini dikreditkan ke Google.

Love,
Yaya Yuki

Tuesday, 13 December 2016

Malaysia Button Badge with 16 Creative Design


Assalamualaikum and very good evening to my fellow readers, today i would like to introduce you Malaysia Button Badge. 

What is Button Badge:

This Button Badge are creative and effective way to promote your business and, it also can be a personalization gift ideas to someone, and can be use in fundraising opportunities. This button badge can be cost-effective way.



What Button Badge have for market:

Liberty Printing have this 16 addorable diferent design of Button Badge and they also offer in affordable Price. It also provide special competitive packages for Liberty Agent. You may see the different 16 design of button badge in banner below. 


Beside that, dont worry Liberty Printing also provide machine to produce this button badge with the affordable price offer in this package which is you can refer in the picture below. 



Of course, you are wondering how this button badge produce, its hard to produce this? Its difficult to produce it with higher resolution image print? dont worry dear readers,  let see this video. This button badge is produce as easy as ABC with this kindly type of machine.



are you interested with this button and machine ?
contact : 019-9858151 (Ms. Elaine), 019-3231515 (Mr. Steven)
 Liberty Printing Sdn. Bhd (1080784-T), Malaysia Button badge supplier
Address : 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang
Business hours : Monday to Saturday (9 a.m to 6pm)
Website : www.libertyprinting.com.my

Thanks for reading and wishing all of you have a nice day. 

Love,
Yaya Yuki

Thursday, 24 November 2016

RM 200 TO WIN, COME AND JOIN NOW!

Assalamualaikum and very good morning, wishing u have a nice day. RM200 to win, come and participate now!

*Attention* ‼ 
*A.Y.E. Challenge 2017* is in the making ! First of all, we would like to invite all ASEAN citizens to participate in our *LOGO DESIGN COMPETITION* ! Cash prize *RM 200* to be won ! 

*What is AYE Challenge?*
A.Y.E. Challenge is a cross-countries entrepreneurship program in the form of competition among participants representing their university. The main objective of this program is to instill the spirit of entrepreneurship among university students and creating network among ASEAN universities through entrepreneurship competition. We are targeting participant from 40 universities in ASEAN countries (2 representatives from each university).
Let’s join us !!


Love,
Yaya Yuki

Wednesday, 23 November 2016

Whatsapp kini dilengkapi dengan panggilan Video

Assalamualaikum hai semua. Korang dah update Whatsapp memasing dah? haa update cepat-cepat pastu meh kita video call huhu. Aplikasi Whatsapp kini dilengkapi dengan Video Call. Seronok laa lepas ni hari-hari on the phone dengan family pakai video call. huhu. Kepada sesiapa yang masih belum update lagi, update cepat2 ye. Sharing is caring. :)


Image result for Whatsapp

Thanks for reading.

Love,
Yaya Yuki

Monday, 14 November 2016

Pelik dengan gaya ibu bapa "HIPSTER" kini.

Assalamualaikum semua. Tajuk macam nak marah jek kan, huhu bukan marah bukan nak kecam, tapi hanyalah nak melontarkan pendapat 20 sen kita jek. Baru-baru ni viral tentang guru dikecam kerana suruh pelajar duduk atas tar, atau simen, dan semalam di Facebook yaya perasan, ibu bapa marah cikgu suruh anak murid padam papan hitam, pergi sekolah untuk belajar, bukan jadi kuli untuk padam papan hitam katanya. Aduhai, apa nak jadi dengan pemikiran ibu bapa gaya hipster kini, sampai bila nak manjakan anak-anak gini.

Zaman-zaman yaya sekolah dulu jangan kata duduk atas lantai ke apa, duduk atas rumput padang basah-basah pun ada awak, kena denda dengan cikgu jalan itik satu bangunan pun pernah, macam-macam lagi. Kalau yaya pulak, kena denda kat sekolah yaya takkan berani bagitau parents, kalau tak nanti parents tambah lagi serius. hahaha aduhai mak ayah garang dulu. Tapi sekarang dah tak laa since semua anak-anak dah besar kan, alhamdulilah berkat pengajaran guru dan parents buat kita jadi MANUSIA hari ini.

Tapi pelik gila dengan fenomena sekarang, parents tak habis-habis nak cari salah sekolah, salah cikgu. Macam manalah nak menerapkan nilai-nilai murni dalam diri pelajar yang semakin hari dah semakin hilang entah ke mana tambah pulak dengan parents yang asyik berterusan menunding jari semuanya salah sekolah. hmm. 

its just my 20 cent, :)

That all, thanks for reading.

love,
YAYA YUKI

Tuesday, 18 October 2016

Segmen Ucing Nak Bloglist

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/10/segmen-ucing-nak-bloglist.html

Segmen Ucing Nak Bloglist.

Hi Blogger.Melihat Banyak Blogger yang membuat Segmen Bloglist pada kali ini jadi Ucing pun nak buat Segmen ini juga.Segmen ini adalah mudah Semua yang Join Segmen ini akan Saya masukkan dalam Bloglist Blog Ucing.

Syarat syarat nya adalah mudah.:

1) Masukkan "  http://ucingkadayan.blogspot.com  " dalam Bloglist Anda dengan Nama Ucing Kadayan.
2) Buat Tajuk Post " Segmen Ucing Nak Bloglist "
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan dalam box dan Paste ke dalam Ruangan Html dan Publish.
4) Tinggalkan Url Post Anda ke Ruangan Komen Disini.

Itu Je...mudah kan (^_^) Tag Rakan Anda .Segmen Tamat 28-10-2016.

Thanks for invite ucing. Jom join.

Love,
Yaya Yuki

Every soul shall taste DEATH

Image result for everyone life will taste die

Assalamualaikum semua pembaca setia blog Yaya Yuki yang disayangi sekalian. Semalam dan hari ni yaya dikejutkan dengan pemergian seorang senior dan seorang lagi rakan sebaya semasa di sekolah menengah. Bila tiba masanya, bukan lah umur menjadi penghalang lagi, :( pantas masa berlalu sorang-sorang pergi menghadap penciptanya.

This your turn,
and our turn will come too, (dear soul have you prepare for it?) :(
maybe tonight,
tomorrow,
next month,
next year
because 

"Every soul will taste death and you will only be given your full compensation " - [Qur'an 3:185]

Al fatihah untuk almarhum Yusri dan Safwan semoga rohnya dicucuri rahmat dan di tempat di kalangan orang-orang yang beriman. Amin.

love,
Yaya Yuki

Saturday, 15 October 2016

Mahasiswa dan Blogger

Assalamualaikum hai semua :) sekarang ni macam kurang sikit kekerapan yaya hapdate blog ek. Huhu beginilah cerita hidup seorang mahasiswa/mahasiswi. Tapi-tapi yaya nak bagitau ni memang yaya jarang publish entry sebab kekangan masa, tapi yaya akan bukak blog ni tiap hari tau. Blog ni adalah blog yang aktif ye gais, please jangan unfollow huhu. So, u gais yang blogwalking tu tinggalkan jejak di cbox, insyaaAllah i will followback as soon as possible. 

So today, nak cerita mengenai satu program yaya and my group bersama anak-anak yatim dari rumah anak yatim sg.buaya hulu langat InsyaaALLAH bakal berlangsung pada hari yang sama dengan birthday yaya iaitu pada 19 November 2016. Hihi kebetulan tarikh yang dipilih sama dengan birthday kita. Program ini adalah di bawah citra Pembangunan Belia di mana student wajib buat program untuk melengkapkan penilaian markah dalam kursus ini.

Seronoknya bila korang masuk UKM ini adalah UKM ada citra, di mana citra ni boleh bagi korang banyak softskills sebagai contoh yang yaya and my group bakal buat ni adalah untuk melatih macam mana nak kendalikan program and segala-segalanya. Mahasiswa yang hebat adalah mahasiswa yang hebat dalam peperiksaan dan mahasiswa yang serba boleh (multitasking) kerana inilah ciri-ciri yang dilihat oleh majikan di luar dalam diri fresh graduate. 

Pernah dengar tak orang cakap "pointer bukan segala-galanya?" huhu actually pointer penting juga untuk melayakkan kita disenaraikan dalam temuduga. Jadi, kita kena pandai seimbangkan antara belajar dan kokurikulum. U get me? dekat u belajar tak lama pun, macam yaya ni hanya 3 tahun jek. Jadi gunakan kesempatan yang ada ni untuk kumpul seberapa banyak pengalaman dan ilmu untuk digunakan di masa hadapan.

Ada yang tanya main blog ni tak buang masa ke?? so blogger jom argue hahaha. Buang masa ke main blog ni? main blog ni pun boleh kira mengasah bakat juga awak. Kita rajin menulis, review, share event lama-lama kita akan jadi biasa dalam bidang penulisan kot-kot boleh menghasilkan novel atau buku sendiri ke kan? huhu. Lagi satu menulis ni dapat bantu orang juga. Macam mana? tulislah pengalaman interview nanti korang tengok berapa view dia confirm ramai. 

Konklusinya, apa kaitan mahasiswa dan blogger ni? Kaitan nya adalah mahasiswa dan blogger sangat memerlukan antara satu sama lain. Pada yaya, yaya sangat galakkan generasi Y Z ni terlibat dalam dunia blogger, sebab dalam pemerhatian yaya generasi Y Z ni sangatla kurang membaca. Buktinya, boleh tengok bahasa yang digunakan dalam aplikasi WECHAT. huhu yaya install wechat sebab nak buat kajian terhadap generasi Y dan Z. Bila dah jadi blogger, of coz akan suka tulis dan akan jadi rajin membaca di blog blogger lain. :)

Sekian untuk hari ni, dah lama sebenarnya rindu nak tulis huhu. Selamat berhujung minggu.



Lots of love,
Yaya Yuki

Sunday, 9 October 2016

Segmen Tambah Follower Blog Penselduabee


Assalamualaikum hai semua. Memandangkan yaya yuki agak dah lama krik-krik dari blogwalking kan so yaya join segmen ni untuk naik kan lah skit followers yaya yang dah lama tak tambah bilangannya tu huhu. So gais, jom blogwalking jemput follow sekali jangan lupa ye tinggal jejak kaki dekat cbox. 

click banner untuk join ye.

Lots of love,
Yaya Yuki

Thursday, 29 September 2016

Untukmu, Insan Yang Bergelar WANITA. #WajibBaca

Assalamualaikum hai semua. Posting kali ni memang dikhaskan untuk wanita tetapi boleh jek encik-encik diluar sana yang dah berkahwin bolehlah baca dan belikan untuk wifey TERSAYANG anda ihiks. So hari ni yaya nak share tentang TUALA WANITA. Korang mesti be like "what? tuala wanita? ishh Yaya Yuki ni dah laa jarang hapdate tetiba dia story pasal tuala wanita pulak dah". Hihi Actually yaya baru nampak benda ni tau, so yaya rasa benda ni wajib di share dengan semua wanita-wanita di luar sana sebab banyak manfaat yang kita akan dapat. Jadi, benda baik haruslah dikongsi bersama ye dak?. hee. 

Biasanya wanita akan monopos dalam umur lingkungan awal 50 an atau 45 right? lebih kurang laa kan dalam lingkungan umur gini. So, korang rasa sepanjang usia ni setiap kali kita period nak kena beli tuala wanita?? Pernah tak rasa macam membazir nya laa, pakai kain jek laa lagi elok and tiada bahan-bahan yang boleh membahayakan zon V kita. Korang pun tahu kan Zon V bahagian wanita yang sangat sensitif. Macam-macam kuman mudah masuk dekat Zon V. Dan of coz laa sebagai wanita kita kena jaga Zon V kita sebaiknya kerana dari sinilah lahirnya zuriat penyambung keturunan kita.

so hari ni yaya nak share, "maaf mukadimahnya terlebar pulak, al maklumlaa dah lama tak bebel dkt belogsss"  

PAD KAIN by SWEETnCOZY


Pad Kain Lebih ekonomi kerana ia boleh diguna pakai sehingga 5 TAHUN atau lebih dengan penjagaan yang betul.
dan ianya sangat mudah untuk disimpan.

So, bestkan ? dah laaa mudah, best, selamat pulak tu. Jika anda berminat sila hubungi atau whatsapp ke 017 333 0966 atau anda juga boleh terus ke FB PAGE SWEETnCOZY di pautan https://www.facebook.com/SweetnCozy.Padkain

Sharing is Caring. Have a nice day and take care everyone. Keep in touch with Yaya Yuki.

Love,
Yaya Yuki

Saturday, 17 September 2016

Siapa Minat nak memiliki APPLIKASI sendiri? #MestiBaca

Assalamualaikum hai semua. Dah lama ek Yaya Yuki ni menyepi tetiba jek muncul huhu. Maaf ye semua yaya agak sibuk dengan pengurusan jadual masa dan sebagainya. So kemunculan yaya pada hari ni nak share something value dengan korang macam mana nak buat aplikasi sendiri ni? Gempak kot kalau ada aplikasi sendiri?? selain gempak of coz boleh jadi sumber pendapatan boleh convert jadi bisnes terus wei. so apa lagi? jom laaa cuba buat aplikasi sendiri. Belum cuba belum tahu kan hehe.


Anda berminat? segera hubungi pakarnya di sini.

Belum cuba? belum tahu kan? jom cuba dan uji kreativiti anda. Mencipta aplikasi yang selaras dengan keperluan zaman kini. All the best.

Much love,
Yaya Yuki

Thursday, 18 August 2016

Persiapan Barang Keperluan ke Universiti

Assalamualaikum hai readers yang disayangi, hari ni yaya nak kongsikan senarai barang keperluan untuk ke universiti. Mesti sekarang ramai yang tengah sibuk membuat persiapan mudah-mudahan entri ini membantu dan memudahkan anda membuat persiapan.

 Gambar : Credit to Google

SENARAI PERTAMA :

Senarai pertama ini lebih kepada barang-barang yang berbentuk dokumen peribadi pelajar. Saya akan senaraikan di bawah :

1. Salinan kad pengenalan pelajar
2. Salinan slip SPM & STPM pelajar
3. Surat tawaran kemasukan ke universiti
4. Semua jenis sijil yang dimiliki oleh pelajar
5. Slip penyata gaji ibu bapa
6. Salinan sijil tamat persekolahan pelajar
7. Dokumen-dokumen lain yang berkaitan dengan akademik dan ko-kurikulum
8. Laporan pemeriksaan kesihatan / X-RAY
9. Gambar passport (4 keping ke atas)

*Simpan dalam fail untuk memudahkan kalian membawa dokumen ini ke sana sini*

SENARAI KEDUA :

Senarai kedua ini merupakan senarai pakaian yang perlu dibawa untuk ke universiti nanti.

1. Baju kurung yang cukup (antara 5 hingga 10 pasang) *untuk perempuan*
2. Baju melayu yang cukup (antara 5 hingga 10 pasang) *untuk lelaki*
3. Baju kemeja lengan panjang (3 helai dan ke atas) *untuk perempuan dan lelaki*
4. Baju kemeja lengan pendek (3 helai dan ke atas) *untuk lelaki*
5. Baju pyjama untuk tidur
6. Baju sukan (T-shirt putih lengan panjang atau pendek)
7. Baju T-shirt untuk kegunaan riadah petang
8. Baju basahan untuk kegunaan di dalam asrama/kolej kediaman
9. Kain sarung *untuk perempuan jika perlu sahaja*
10. Seluar sukan untuk kegunaan riadah petang
11. Seluar sukan untuk kegunaan aktiviti lasak
12. Seluar slack untuk ke kelas kuliah
13. Skirt panjang *untuk perempuan*
14. Skirt dalam *untuk perempuan*
15. Singlet dalam kaler hitam *untuk perempuan*
16. Selendang / tudung
17. Inner tudung
18. Stoking (lima helai ke atas)
19. Kasut untuk kegunaan ke kuliah
20. Kasut sukan
21. Kasut formal
22. Selipar tandas
23. Selipar untuk ambil air wudhuk
24. Kasut/selipar untuk kegunaan riadah/bersiar-siar/shopping
25. Apa-apa jenis pakaian/seluar yang bersesuaian.

*Pakailah pakaian yang sopan dan menutup aurat*

SENARAI KETIGA :

Senarai ketiga ini lebih kepada alatan mandian yang perlu dibawa oleh semua pelajar. Peasanan saya, bawalah alatan mandian ini dengan secukupnya bagi memudahkan kalian semua.

1. Sabun mandi
2. Shampoo
3. Pencuci muka
4. Ubat gigi / berus gigi
5. Bedak sejuk *jika perlu*
6. Ubat anti-jerawat *jika mahu*
7. Minyak wangi
8. Bedak badan / bedak muka
9. Lip Ice (bagi mengelakkan bibir kering)
10. Rexona untuk mengurangkan bau ketiak *penting!*
11. Alatan make-up *untuk perempuan sekiranya perlu sahaja*
12. Alatan untuk memakai selendang seperti kerongsang dan pin
13. Baldi / gayung
14. Berus untuk berus lantai tandas *jika perlu*
15. Alatan lain yang dirasakan perlu

*Bawalah dengan jumlah yang cukup*

SENARAI KEEMPAT :

Senarai keempat lebih kepada senarai alat tulis yang wajib dibawa terutamanya untuk ke kelas kuliah.

1. Pen (sekurang-kurangnya 12 batang)
2. Pensel (sekurang-kurangnya 6 batang)
3. Pensel warna (jika mahu dan jika perlu)
4. Pen warna warni (penting untuk menulis nota)
5. Highlighter
6. Correction tape / liquid paper
7. Pemadam / peraut / pembaris (secukupnya)
8. Stapler dan ink stapler
9. Pita pelekat dan gunting
10. Buku nota (secukupnya)
11. Kertas kosong (secukupnya)
12. Marker pen
13. Set geometri (jika perlu)
14. Calculator *wajib!*
15. Laptop *wajib!*
16. Charger laptop *wajib!*
15. Alatan lain yang berkaitan dan sekiranya perlu

*Bawalah dengan jumlah yang cukup*

SENARAI KELIMA :

Senarai kelima merupakan senarai penting untuk keselesaan, kemudahan dan kedamaian di dalam bilik asrama nanti.

1. Bagasi untuk menyimpan segala jenis pakaian
2. Beg sandang untuk pergi ke kuliah
3. Backpack untuk pergi ke kuliah
4. Handphone / tablet / gajet
5. Wallet
6. Kunci mangga yang kecil untuk kunci beg (penting untuk mengatasi kecurian)
7. Power bank *jika perlu*
8. Pewangi bilik
9. Plastik sampah
10. Tong sampah kecil
11. Rak buku yang bersaiz sederhana kecil
12. Fail
13. Cadar untuk tilam/katil
14. Karpet untuk keselesaan
15.Sejadah/ telekung/songkok
16. Radio *jika perlu*
17. Kudapan
18. Periuk belanga / lesung batu
19. Periuk nasi
20. Cerek air
21. Gelas / pinggan / mangkuk / sudu garfu
22. Tuala muka / tuala badan / tuala kecil / tuala besar
23. Sapu tangan
24. Lampu meja
25. Lampu katil
26. Ubat-ubatan (selesema, batuk, antibiotik dan demam WAJIB BAWA)
27. Minyak angin / minyak urut / minyak yang berkaitan dengan kesihatan
28. Pembalut luka
29. Jaket sejuk / sweater
30. Perhiasan untuk di dalam bilik
31. Al-Quran / Yaasiin
32. Bantal / selimut secukupnya

*dan lain-lain mengikut keperluan dan cita rasa masing-masing*

Selamat menjalani kehidupan baru di universiti. Set matlamat dan azam yang jelas untuk mencapai cita-cita yang diimpikan.
Sekian, terima kasih.

Love,
Yaya Yuki

Review Photo (Latest trend in instant photo printing - WePrint)

Assalamualaikum hai semua. Hari ni yaya nk review gambar yang telah diprint oleh mesin WePrint. Boleh baca entri sebelum yang review mesin weprint di sini 


Cantik kan. Kualiti gambar sharp. Yaya bagi 5 bintang untuk kualiti gambar yang diprint. sangat puas hati. Highly recommended.

Any inquiries please contact:

Contact number: 019-985 8151 (Elaine)

Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)


Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
Add: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang, Selangor.

Thanks for reading.

Love,
Yaya Yuki

Wednesday, 10 August 2016

Sukacita Dimaklumkan Anda......

Assalamualaikum hai semua, dah lama yaya tak hapdate belog beberapa minggu ni agak sibuk dengan urusan kehidupan sikit. Urusan kehidupan tauu bukan urusan kahwin eh?? hiks ihiks. Keputusan UPU telah pun diumumkan pada 8 August 2016 bermula jam 12 tengahari iaitu 2 hari lepas. Tepat jam 12, yaya pun dengan eksited jari ketaq-ketaq ni hantar mesej untuk menyemak. Dalam masa lebih kurang 5 minit kemudian UPU, hantar mesej balik, masa ni yaya tak berani nak view dulu tengok dekat notification dulu. Sekali, nampak jek perkataan "Tahniah tu" Allahuakhbar menitis air mata yaya gembira sangat sebab yaya dapat kos yang yaya minta dan paling penting yaya dapat Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). Alhamdulilah syukur, kalau yang pernah mengikuti kisah-kisah dekat blog Yaya ni, mesti ada terbaca Universiti impian yaya iaitu UKM. 

Alhamdulilah syukur pada Allah atas rezeki UPU :). Hampir 9 bulan dah berehat di rumah akhirnya Yaya Yuki kembali menjadi student balik. Rindu sebenarnya nak belajar dah lama rasanya tak pegang buku tak buat nota semua. hehe.

Yaya nak ucapkan tahniah kepada semua pelajar yang bakal melapor diri 28/8 ni. Belajar elok-elok. Semangat, target dan azam yang baru. Kepada yang tidak ditawarkan tempat jangan sedih-sedih ye. Pastikan anda sudah membuat rayuan di UPU. Pilih dan susun kos dengan betul. InsyaaAllah mudah-mudahan kita sama-sama akan masuk ke universiti dan mencapai cita-cita masing-masing. Good luck.

sekian, wasalam.

Thanks for readings,
Yaya Yuki

Wednesday, 3 August 2016

Clearance Stock Iphone dan Samsung. #MurahdanBerbaloi

Assalamualaikum hai semua, siapa peminat iphone dan samsung dekat sini? meh nak habaq sat GadgetMeets ada buat promosi penghabisan stock untuk iphone dan samsung.

Samsung Galaxy A7 16 GB - RM1500 sahaja.





Apple Iphone 6s 64GB - RM 3200.00

semestinya ORIGINAL
Bukan REFURBISHED, AP SET or MY SET 
warranty ORIGINAL dari APPLE CENTRE
boleh COD area KL dan Selangor.

berminat?
wasap 013-7677509 sementara stok masih ada.

Thanks for reading.

Love,
Yaya Yuki